Onze Bed & Breakfast

Onze B&B beschikt over twee slaapkamers en is gevestigd op de eerste verdieping in het gebouw. Onze gasten hebben een eigen ingang naar de bovenverdieping. De kamers zijn ruim en hebben elk een eigen thema. Het sanitair bevindt zich op de gang en wordt gedeeld met de overige B&B gasten. Het uitzicht wat je vanuit beide kamers hebt, is prachtig, je kijkt over de Brink uit naar de landerijen rondom Wijster.  Het ontbijt wordt geserveerd aan de stamtafel in het café tussen 08.00 – 10.00 uur ‘s ochtends. Voor onze gasten is er gratis WIFI en parkeergelegenheid op eigen terrein.

Een overnachting bij ons in de B&B kost:
– € 45,00 voor een éénpersoonskamer;
– € 75,00 voor een tweepersoonskamer;
– € 105,00 voor een driepersoonskamer.

Prijzen zijn inclusief ontbijt en exclusief toeristenbelasting á €1,30 per persoon per nacht.

Het dorp Wijster

Wijster (in het Drents: Wiester) is een esdorp, behorend tot de gemeente Midden-Drenthe. Wijster werd in 1206 onder de naam Wisnare voor het eerst schriftelijk vermeld. De bijnaam van Wijster is “Klein Braobant”. Wijster is verder bekend vanwege de VAM (tegenwoordig Attero), Landgoed de Vossenberg, en de treinkaping in 1975.

Onze B&B is goed bereikbaar met eigen vervoer, openbaar vervoer, per fiets of te voet. Aan de voorzijde van onze B&B bevindt zich een royaal terras. Daarnaast beschikken we over een eigen ruime parkeerplaats aan de achterzijde van het pand.

In en rondom Wijster

Voor een mooie impressie van Wijster bekijk je het volgende filmpje:

https://youtu.be/HH9TW6QIFIo

Het populaire langeafstand pad het Westerborkpad loopt dwars door het centrum van Wijster naar Beilen (de route begint in Hollandsche Schouw en eindigt in Kamp Westerbork). Het Jacobspad (pelgrimsroute) en de Zuiderkluftroute lopen via het natuurgebied Ter Horst, vlakbij Wijster. Rondom Wijster ligt een knapzakroute.

Wijster is een perfecte uitvalbasis voor uitstapjes richting natuurgebieden zoals Nationaal Park Dwingelderveld, Hamveld, Mantingerveld en Ter Horst.

Wijster ligt vlakbij de snelweg A28 en de steden Hoogeveen en Assen liggen op ca. 20 minuten rijafstand. Assen staat bekend om de jaarlijks terugkerende evenementen WK Superbikes en Motul TT Assen.