Welkom bij “de Zwarte van Loon”!

Sinds begin 2017 gevestigd in het landelijk gelegen dorpje Wijster. Ons café ligt aan de groene Brink van Wijster omringd door landerijen en natuurgebieden.

Coffee
Je dag begint goed met een kopje koffie. Wij schenken heerlijke verse koffie van Mocca d’Or. Of je nu een espresso liefhebber bent, van cappuccino houdt of van latte machiato…voor lekkere koffie kun je bij ons terecht. Ook een “coffee to go” kun je hier halen als je haast hebt en snel verder moet.

Burgers
Onze burgers zijn geïnspireerd door de landen die we op onze reizen bezocht hebben. Je reist bij ons de hele wereld rond, van Mexico naar de Alpen en terug via Australië. Kom erachter wat een burger met ‘the lot’ is bij “de Zwarte van Loon”.

Onze burgers zijn gemaakt van echt Drents Weidevlees, 100% rundvlees uit Drentse natuurterreinen. Deze Weideburgers krijgen wij van onze leverancier ABZ in Anloo.

“Dit vlees van topkwaliteit is afkomstig van koeien die hun leven lang in de Drentse natuur hebben geleefd. Het gras dat de dieren eten bevat veel kruiden en is nauwelijks bemest en niet in aanraking geweest met chemische bestrijdingsmiddelen.

Hetzelfde geldt voor het voer dat de dieren ‘s winters op stal krijgen. Ook dit is afkomstig uit Drentse natuurgebieden. Slechts krachtvoer dat deel uitmaakt van het winterrantsoen moet nog worden aangekocht, soms komt dit voer niet uit Drenthe.

De kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en blijven zo lang mogelijk bij hun moeder.”

Natuurlijk vind je bij ons ook heerlijke lunchbroodjes, specials en snacks. We zijn vooral trots op de gerechten met de “Van Loon” handtekening.

Een gedeelte van ons overige rundvlees halen wij rechtstreeks uit onze achtertuin in het buitengebied van Wijster. Neem eens een kijkje op de site van Maatschap Woertink,  www.mtswoertink.nl . Ook zij leveren ‘puur’ rundvlees.

Beer
In ons café schenken wij Grolsch pils van de tap. Vast op de tap is ook de verfrissende Weizen van Grolsch. Onze wisseltap wisselt met de seizoenen van Lentebok, naar een zomerbier, herfstbok of een heerlijke winterbier. Ook serveren wij verschillende soorten speciaalbieren van Grimbergen en Meantime op de fles.

Heb je zin in een heerlijke gin-tonic of een andere cocktail? Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Geregeld organiseren wij leuke activiteiten zoals een pubquiz, een karaoke avond of kaartavonden. Houd hiervoor onze agenda in de gaten! Ook te bekijken op Facebook. Tip, like ons op Facebook of Instagram om niets te missen! www.facebook.com/dezwartevanloon

Bed
Onze B&B heeft twee ruime slaapkamers, de Witte kamer en de Blauwe kamer. Het sanitair is gedeeld maar dat mag de pret zeker niet drukken. Zeker niet als je het mooie uitzicht ziet vanuit de kamers. Je kijkt namelijk uit over de mooie Brink en landerijen van Wijster.

Wijster is een rustig dorpje, landelijk gelegen in de gemeente Midden-Drenthe. De bijnaam van Wijster is “klein Braobant”. Zal misschien iets te maken hebben met Brabantse nachten?
In ieder geval is het goed vertoeven in Wijster.